Theater

Verbraak | van Bijnen

4 februari 2023

}

Volgt binnenkort

Agora Rucphen

Meer informatie:

Verbraak | van Bijnen werd al eens ‘de kleinste big band van Nederland’ genoemd.

Ze zetten met z’n tweeën een volwaardig bandgeluid neer met o.m. slidegitaar, drums, trompet, sousafoon, banjo en hammond orgel.
Gedrieën brengen zij een muzikale ode aan hun inspiratiebronnen: de mensen achter de oeroude blues van de katoenvelden van Mississippi, de city blues die halverwege de vorige eeuw in Chicago ontstond. De hedendaagse versie daarvan. En niet te vergeten met de groeten uit Grollo.

De drie rasmuzikanten brengen parels uit de geschiedenis van de rootsmuziek en eigen werk dat daar naadloos op aansluit. Fris maar doorleefd en bezield: échte muziek!

De verhalen tussen de liedjes zijn soms ontroerend, soms ronduit komisch, maar altijd geven die het materiaal meer kleur en diepgang.
Verwacht spetterende zang, bezwerend gitaar- en blaaswerk en intense ritmes: ontdek hoe een meisje van 14  de blues kreeg!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Verbraak | van Bijnen met Nienke Dingemans (inmiddels 17)

“Het is heerlijke, originele muziek die eigenlijk niet in een hokje geplaatst kan worden en laten we het houden op ‘Nienke-muziek’.”
Mart Smeets BNN/VARAgids

‘Steekt daar plots de 17-jarige Nienke Dingemans op, een piepjonge bluesparel uit Brabant, als duivelin uit het doosje’ Nieuwsblad.be

Een warmer, charmanter en authentieker optreden zag ik niet eerder. Een show vol camaraderie, milde zelfspot en ijzersterke songs in een hoogsteigen klankbad, laverend tussen The Band, Calexico en een ‘marching band’ uit New Orleans.auteur Wouter Bulckaert

‘[…] wat een een genot om deze twee multi-instrumentalisten samen bezig te horen.’

Brabants Nieuwsblad

‘Devil on My Shoulder is een indrukwekkend debuut van de prille singer-songwriter Nienke Dingemans geworden. Een uiterst talentvolle jongedame.’ Music That Matters

‘Zonder vliegtuig naar New Orleans’ NH Dagblad

Koop hier je tickets:

Volgt binnenkort

Bekijk ook eens…